θέλουν να ξαναστησουν σκηνικό τύπου Χιλής ?

Ένα από τα επιχειρήματα της δυτικής τύπου δημοκρατίας είναι ότι μπορείς στις επόμενες εκλογές να αλλάξεις την κυβέρνηση .
Το τονίζουν κάθε φορά που θέλουν να δείξουν τις διαφορές τους με την δημοκρατία των Σοβιέτ .
Δεν λένε όμως ποτέ ότι μπορείς να αλλάξεις με την ψήφο σου μια κυβέρνηση ,αρκεί όμως η επόμενη να είναι στον ίδιο δρόμο .
Απλά να κάνεις κάποιες πιτσιλιές στην κοινωνία ,αλλά τα βασικά οικονομικά μεγέθη και συμφέροντα να παραμείνουν σταθερά .
Στην Χιλή το 1970 ο Salvador Allende,εκλεγμένος πρόεδρος της Χιλής ,
άρχισε να εφαρμόζει ένα ευρύτατο πρόγραμμα σοσιαλιστικών μεταρρυθμίσεων κρατικοποιώντας μεγάλες εκτάσεις γης, τον ορυκτό πλούτο της χώρας και τις τράπεζες.
Η συνέχεια ήταν μια μεγάλη οικονομική αλλά και στρατιωτική  επίθεση από τις ΗΠΑ και η επιβολή της δικτατορίας του Πινοσετ .
Στις προηγούμενες εθνικές εκλογές στη χώρα μας ,ακούγαμε για κάποιες επιχειρήσεις να δηλώνουν στους εργαζόμενους τους ότι σε περίπτωση εκλογής του ΣΥΡΙΖΑ .θα σταματούσαν τις δραστηριότητες τους την επόμενη μέρα .
Είχαν ακουστεί και άλλα .
Αυτές τις μέρες και ενόψει των ερχόμενων εθνικών εκλογών στην χώρα μας ,διαβάζουμε μια σειρά από δηλώσεις ξένων ,υπουργών,τραπεζιτών που χωρίς καμία αιδώ ,κάνουν ωμή παρέμβαση για το τι θα ψηφίσουμε .
Δεν θέλουν να αλλάξει κάτι ,αφού αυτοί ουσιαστικά κυβερνούν την χώρα μας .
Για ότι και να κάνει η χώρα μας ,πρέπει να δώσουν την συγκατάθεση τους .
Όλες αυτές οι απειλές θα ενταθούν μέχρι τις εκλογές .
Υπάρχουν και εδώ δεκάδες στα εγχώρια ΜΜΕ που θα αναπαράγουν τις απειλές τους .
Έχω μια απορία .
Πως γίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει ένα 27 % στις εκλογές ,να είναι πρώτο κόμμα αλλά στα κανάλια να ακούμε μόνο την πλευρά της κυβερνητικής μειοψηφίας και να παρουσιάζουν κάτι εντελώς διαφορετικό από την θέληση της κοινωνίας ?
Κάθε μέρα θα βλέπουμε και κάτι διαφορετικό .
Στο τέλος την μέρα των εκλογών όλα αυτά θα κριθούν ανεπαρκή και η ήττα τους θα είναι μεγάλη .
Δεν θα σταματήσουν όμως .
Θα συνεχίσουν για την φθορά της αριστερής κυβέρνησης ,μέσω της φθηνής τους προπαγάνδας.
Ένα μικρο δείγμα είναι οι ανακοινώσεις σωματείων που φιλοξενούνται σε γνωστή για τον ρόλο της εφημερίδα ,εναντίον της Δουρου.

Σχολιάστε