Ο μύθος της Ιρανής πριγκίπισσας

Έχουμε δει πολλές φορές στα κοινωνικά δίκτυα ,την φωτογραφία της Ιρανης πριγκίπισσας Anis Al Dolyah,η οποία θεωρούνταν πανέμορφη ,αλλα στην φωτογραφία που κυκλοφορεί ηταν με μουστάκι και πυκνά φρύδια .

Κείμενα ολόκληρα εχουν γραφτεί ,ότι αυτο ηταν το πρότυπο ομορφιάς εκείνης της εποχής .

Ειναι όμως αυτή η αλήθεια ?

Ας δούμε μια άλλη εκδοχή ,όπου τα εξηγεί ολα .

Η Anis Al Dolyah ,ηταν η αγαπημένη σύζυγος του τέταρτου Σαχη του Ιράν Nasser ad-Din Shah Qajar, ο οποίος κυβέρνησε από το 1848 έως το 1896.

Ο Νασερ είχε ενα μεγάλο χαρέμι Η Anis al-Dolyakh θεωρήθηκε η πιο όμορφη και σέξι γυναίκα εκείνης της εποχής. Η χοντρή κυρία με λιωμένα φρύδια, πυκνά μουστάκια και κουρασμένο βλέμμα κάτω από τα φρύδια της είχε σχεδόν 150 θαυμαστές. Ωστόσο, ο Άνις ανήκε μόνο στον Σάχη.

Στις φωτογραφίες πέρα από την Ανίς ,βλέπουμε και τις άλλες κοπέλες από το χαρέμι ,να ειναι χοντρουλες με μουστάκι και παχιά φρύδια .

Ετσι ηταν οι ωραίες γυναίκες της εποχής ?

Ας το ανατρέψουμε και να δούμε ότι κατι αλλο μάλλον συνέβαινε .Στην πραγματικότητα, δεν πρόκειται για Ιρανές πριγκίπισσες, ούτε για τις γυναίκες του Σάχη και … για γυναίκες! Αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν τους ηθοποιούς του πρώτου κρατικού θεάτρου που δημιούργησε ο Σαχ Νασρεντίν, ο οποίος ήταν μεγάλος θαυμαστής του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Αυτός ο θίασος έπαιζε σατιρικά έργα μόνο για αυλικούς και ευγενείς. Διοργανωτής αυτού του θεάτρου ήταν ο Mirza Ali Akbar Khan Naggashbashi, ο οποίος θεωρείται ένας από τους ιδρυτές του σύγχρονου ιρανικού θεάτρου.

Τα έργα εκείνης της εποχής παίζονταν μόνο από άντρες, αφού μέχρι το 1917 απαγορευόταν στις Ιρανές να παίζουν στη σκηνή. Αυτό είναι όλο το μυστικό των «Ιρανών πριγκίπισσες»: ναι, αυτό είναι το χαρέμι του Σάχη, αλλά σε μια θεατρική παραγωγή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s