Αρχική > Uncategorized > συνταγή για Ελληνίδα νοικοκυρά.

συνταγή για Ελληνίδα νοικοκυρά.

Νοεμβρίου 18, 2014 Σχολιάστε Go to comments

Ότι ώρα και αν ανοίξω την τηλεόραση,όλο πάνω σε εκπομπή μαγειρικής θα πεσω.
Υπέροχα πιάτα και κατόπιν κάποια απίθανα γλυκά.
Δεν ξέρω αν όλα αυτά έχουν εφαρμογή σε ένα Ελληνικό σπίτι.
Γιαυτό και εγώ θέλω να συμβάλω στην βοήθεια της νεαρής νοικοκυράς που μόλις παντρεύτηκε και είναι μες το άγχος ,στο να τα βρει ο καλός της όλα υπέροχα.
Για πρώτη φορά θα ξεκινήσω με κάτι εύκολο.Σχετικό είναι αυτό,αλλά θεωρώ πως θα τα καταφέρουν σχεδόν όλες.
Σήμερα θα κάνουμε ένα βραστό αυγό.
Υλικά.
1 αυγό,1 κατσαρολακι και νερό.
Το αυγό το προμηθευόμαστε από το το super market,η στον δρόμο προς τα Μέγαρα στο πτηνοτροφείο που συναντάμε δεξιά μας.
Συνήθως έχει λευκό χρώμα και είναι εύθραυστο.
Δεν το σπαζουμε ούτε το τσουγκρίζουμε με κάποιο άλλο.
Αυτό είναι ένα έθιμο μόνο για το Πάσχα.
Έτσι το κρατάμε με πολύ προσοχή,και το βάζουμε αργά αργά για να μην ραγίσει στο μικρο κατσαρολακι που ήδη έχουμε φροντίσει να το γεμίσουμε με νερό.
Με απλό νερό της βρύσης,δεν χρειάζεται να είναι ούτε εμφιαλωμένο,ούτε Evian.
Τα αφήνουμε να βράσουν για 15 λεπτά.
Αν το θέλουμε μελάτο αρκούν και 9 λεπτά.
Κατόπιν το βάζουμε σε μια αβγουλιέρα και το προσφέρουμε με συνοδεία αλατιού και πιπεριού.Έτσι συνηθίζεται.
Καλό είναι να έχουμε και λίγο ψωμάκι δίπλα,γιατί από μόνο του δεν φτάνει για να μας χορτάσει.
Άμα συναντήσουμε και καμία ντοματουλα την κόβουμε και αυτήν στα τέσσερα και την έχουμε ως συνοδευτικό.
Έτσι τέλος για την πρώτη μέρα,φάγατε πριγκιπικά.Ίσως ακολουθήσουν και άλλες.
Στην συνέχεια ΔΕΝ παίρνουμε τον καλό μας για να του πούμε το κατόρθωμα μας και φυσικά ποτέ μα ποτέ δεν μας ξεφεύγει κουβέντα στην πεθερά.
Καλή σας όρεξη.

  1. Μαρτίου 31, 2011 στο 7:24 μμ

    ζουράκο πολλά λεπτά βράσιμο έβαλες! Μήπως δεν βράζεις ούτε εσύ αβγά; =Ρ

  2. Αντώνης
    Απριλίου 1, 2011 στο 7:45 πμ

    Μόλις αρχίζει να βράζει το νερό στο κατσαρολάκι, μετράμε 3 λεπτά ακριβώς για μελάτο, ή 5 για σφιχτό. Στα 4 λεπτά έχεις ημίσκληρο κρόκο.

    Το Πάσχα τα βράζουμε λίγο περισσότερο, για να ενεργήσει η μπογιά, και να είναι «πέτρες» τα αυγά.

    Ο έμπειρος
    (στο βράσιμο των αυγών)

    Συμπληρωματικές πληροφορίες: Αφού βράσει το αυγό όσα λεπτά επιλέξεις, το βάζεις κάτω από την βρύση να κρυώσει άμεσα. Έτσι ξεκολάει πιο εύκολα το τσόφλι.

    Εναλλακτικός τρόπος: Αφού βράσει 5 λεπτά τουλάχιστον και το κρυώσεις-καθαρίσεις, το κόβεις το αυγό στην μέση, οριζόντια. Αφαιρείς τον κρόκο, και γεμίζεις την κοιλότητα με μαγιονέζα κράφτ. Ο κρόκος που περίσσεψε, τον τρίβεις από πάνω με τον ψιλό τρίφτη. Αλάτι, πιπέρι, και μπήγεις ένα φυλαράκι μαϊντανό από πάνω, στο σημείο που (κάτω από τον τριμμένο κρόκο) είναι η μαγιονέζα.

    Το άσπρο του αυγού μοιάζει σαν το hull μιας βαρκούλας, ο τριμμένος κρόκος σαν το deck, ενώ το φυλαράκι του μαϊντανού σαν πανάκι.

    Έτσι έχεις φτιάζει αυγά μιμόζα, και τα παρουσιάζεις και στην πεθερά!

    (όπως είπα, έμπειρος στα αυγά!!!)

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s