Αρχική > Uncategorized > Η Ουκρανία επέλεξε την Ρωσία .

Η Ουκρανία επέλεξε την Ρωσία .

Νοέμβριος 24, 2013 Σχολιάστε Go to comments

Το τελευταίο διάστημα γινόταν πολλές συζητήσεις και η χώρα δεχόταν πολλές πιέσεις λόγω της γεωγραφικής της θέσης στο προς τα που θα στραφεί οικονομικά-πολιτικα .
Η μεν ΕΕ θέλει την χώρα στο δικό της οικονομικό στρατόπεδο ή δε Ρωσία στο δικό της οικονομικό χώρο .
Η Ουκρανία είχε ήδη υπογράψει ένα σύμφωνο σύνδεσης με την ΕΕ ,το οποίο και ανέστειλαν προχθές με διάταγμα και δήλωσαν την πρόθεση τους να συνεχίσουν τις συζητήσεις για την οικονομική συνεργασία με την Ρωσία .
Η ΕΕ ζητούσε ήδη από πριν να γίνουν πολιτικές και οικονομικές αλλαγές στη χώρα ,με πρώτο θέμα της απελευθέρωση της Τιμοσενκο ( αγαπημένο παιδί της δύσης ).
Το έργο της ΕΕ το έχουμε δει δυστυχώς και εδώ και ξέρουμε πως πιέζουν και πως σε μετατρέπουν και σε δεσμεύουν μέσω των δανείων σε ένα υποτελές μέλος και ουσιαστικά άβολο.
Το μέλλον της Ουκρανίας με την σημερινή ΕΕ .νομίζω ότι θα είχε δυσάρεστα αποτελέσματα για τον λαό .
Οι λεγόμενες επενδύσεις κλπ.παραμύθια με δράκους ,δεν θα βελτίωναν καθόλου την ζωή των πολιτών.
Η επόμενη κίνηση της αλλαγής της αγροτικής πολιτικής μέσα σε ένα πλαίσιο Ευρωπαϊκής ματιάς ,θα φτώχυνε και άλλο τους αγρότες .
Η Ουκρανία σήμερα διαθέτει το σύνολο των προϊόντων της και σε καλές τιμές στη Ρωσία .
Πολλές Ρωσικές εταιρείες δραστηριοποιούνται κυρίως στη Ανατολική Ουκρανία ,όπου και υπάρχει μεγάλο Ρώσικο στοιχείο εκεί .
Από την άλλη πλευρά η Ρωσία μιλούσε για δυσμενή επιπτώσεις σε μια σύνδεση της χώρας με την ΕΕ και φυσικά τόνιζε ότι δεν θα συνεχιζόταν σε τέτοιο βαθμό η οικονομική τους σχέση ,μια και δεν είναι δυνατόν κατά την άποψη τους να παίζει σε 2 οικονομικές συνεργασίες .
Υπάρχει και το θέμα της πλήρης εξάρτησης της Ουκρανίας σε φυσικό αέριο από την Ρωσία ,που ανα διαστήματα αδυνατεί να το πληρώσει στο έπακρο .
Ο δε Πουτιν μετά την αναστολή της συζήτησης για την σύνδεση με την ΕΕ ,δήλωσε ότι αυτό που δεν θα δεχόταν ήταν η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ .
Από την στιγμή που βλέπουμε την Ουκρανία να γίνεται μήλο της έριδος από τα 2 συστήματα ,μακάρι η χώρα να μπορέσει να διαπραγματευτεί για το καλύτερο του λαού

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s