Αρχική > Uncategorized > To «Σχέδιο Αθηνά» υποβαθμίζει το τμήμα Σλαβικών σπουδών .

To «Σχέδιο Αθηνά» υποβαθμίζει το τμήμα Σλαβικών σπουδών .

Μαρτίου 1, 2013 Σχολιάστε Go to comments

στη φιλοσοφική σχολή του Καποδιστριακού πανεπιστημίου ,λειτουργεί από το 2007 τμήμα Σλαβικών σπουδών με 200 περίπου φοιτητές.
Συμπτωματικά ,φέτος εορτάζονται τα 1150 χρόνια των σλαβικών γραμμάτων. Οι Θεσσαλονικείς λόγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος, οι ισαπόστολοι «διαφωτιστές των Σλάβων», πρώτοι μελέτησαν τον πολιτισμό τους και τους χάρισαν το ανεκτίμητο δώρο της γραφής. Ο σλαβικός κόσμος ανέπτυξε έκτοτε πλούσιο πολιτισμό και γραμματεία, η οποία μελετάται σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Σήμερα, υπάρχουν στην Ευρώπη 13 σλαβόφωνες χώρες, με πέντε από αυτές να είναι ενταγμένες στην Ε.Ε., ενώ οι σχέσεις τους με την Ελλάδα βρίσκονται σε συνεχή ανάπτυξη.
Με το σημερινό «Σχέδιο Αθηνά», που προβλέπει «συγχωνεύσεις συγγενών, ως προς το γνωστικό αντικείμενο, Τμημάτων», το Τμήμα Σλαβικών Σπουδών «απορροφάται» από το Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, έτσι ώστε προκύπτει ένα νέο Τμήμα «Σλαβικών, Τουρκικών και Ασιατικών Σπουδών». Δεν χρειάζεται να είναι κανείς ειδικός επιστήμονας, για να κατανοήσει πως δεν υπάρχει καμιά απολύτως συγγένεια μεταξύ της Ρωσικής ή Πολωνικής π.χ. και της Τουρκικής, Αραβικής ή Ιαπωνικής γλώσσας και πολιτισμού, που αποτελούν το δυνητικό αντικείμενο του Τμήματος Τουρκικών και Συγχρόνων Ασιατικών Σπουδών.
Προφανώς στη χώρα μας , μας ενδιαφέρουν πολύ τα Τούρκικα γιατί τα χρειαζόμαστε για να καταλαβαίνουμε τις τηλεοπτικές σειρές που έχουν ολημερίς τα τηλεοπτικά μας κανάλια.
Αντίθετα δεν μας ενδιαφέρει και τόσο η φιλία αιώνων που έχουμε με τους ομόθρησκους Ρώσους .
Απλά τους θέλουμε ,παρά τα μεγάλα προβλήματα με την visa ,να έρχονται σαν τουρίστες και να αφήνουν στην χώρα μας τα λεφτά τους .
Από την άλλη ,έχουμε σχεδόν παραχωρήσει ολόκληρες περιοχές σε μεθυσμένους Άγγλους ,που στη συνέχεια γυρίζουν και reality με τα όργια που κάνουν στη χώρα μας ,βασισμένοι στην ανομία και το άτυπο άσυλο που ισχύουν για αυτούς.

Πηγη εδω

 

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s