103 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ .

23 Φλεβάρη 1918 .
Τον Φεβρουάριο του 1918, τα γερμανικά στρατεύματα ξεκίνησαν μια μαζική επίθεση στη Σοβιετική Ρωσία.
Ο Γερμανικός ιμπεριαλισμός, προσπάθησε να ανατρέψει τη σοβιετική εξουσία και να μετατρέψει τη Ρωσία σε μια αποικία.
Εκείνες τις μέρες ο Λένιν ως πρόεδρος του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Λαού (η προλεταριακή κυβέρνηση) έγραψε το διάταγμα-έκκληση «Η Σοσιαλιστική Πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο!», το οποίο σύντομα τοποθετήθηκε στην εφημερίδα «Πράβντα».
Σήμερα δημοσιεύουμε το κείμενο αυτού του μοναδικού εγγράφου: (σε ελεύθερη μετάφραση από το google )
                                                        Η Σοσιαλιστική Πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο!

«Για να αποθηκεύσετε εξαντληθεί, βασανισμένη χώρα από νέες στρατιωτικές δοκιμές, κάναμε τη μεγαλύτερη θυσία και οι Γερμανοί ανακοίνωσαν τη συμφωνία μας για την υπογραφή της ειρήνης.
Ανακωχή μας 20 (7) άφησε το βράδυ του Φεβρουαρίου Rezhitsa σε Dvinsk, και ακόμα καμία απάντηση.
Η γερμανική κυβέρνηση είναι σαφώς σε καμία βιασύνη για να απαντήσει. Είναι σαφές ότι δεν θέλει την ειρήνη. Μετά από αίτημα των καπιταλιστών όλων των χωρών, γερμανικό μιλιταρισμό θέλει να στραγγαλίσει τις ρωσικές και ουκρανικές εργατών και των αγροτών, και να επιστρέψει τη γη στους γαιοκτήμονες, και τα εργοστάσια – οι τραπεζίτες, η κυβέρνηση – μοναρχία.
Γερμανική στρατηγοί επιθυμούν να δημιουργήσουν «τάξη» τους στην Αγία Πετρούπολη και το Κίεβο.
Σοσιαλιστική Σοβιετική Δημοκρατία είναι σε μεγάλο κίνδυνο.
Μέχρι τη στιγμή που η άνοδος της Γερμανίας και τη νίκη του προλεταριάτου είναι το ιερό καθήκον των εργατών και των αγροτών της Ρωσίας υπερασπιστεί αφοσίωση στη Δημοκρατία των Σοβιέτ ενάντια στις ορδές των αστών-ιμπεριαλιστική Γερμανία.
Του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Λαού διατάγματα:
1) Όλες οι αρμοδιότητες και τους πόρους της χώρας εξ ολοκλήρου στην υπηρεσία της επαναστατικής άμυνας.
2) Όλες οι Σοβιετικοί και επαναστατικές οργανώσεις διέταξε να υπερασπιστεί κάθε θέση για την τελευταία σταγόνα του αίματος.
3) Σιδηροδρόμων οργανισμών και των σχετικών συμβουλών πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη της χρήσης εχθρός του συστήματος μεταφορών, με την υποχώρηση του τρόπου για να καταστρέψουν, να ανατινάξουν και να κάψουν τα κτίρια των σιδηροδρόμων, όλα τροχαίο υλικό – μηχανές και αυτοκίνητα – να αποστέλλονται αμέσως προς τα ανατολικά στο εσωτερικό.
4) Όλα τα σιτηρά και τις προμήθειες τροφίμων, καθώς και όλα τα πολύτιμα ακίνητα σε κίνδυνο να πέσουν στα χέρια του εχθρού, πρέπει να είναι άνευ όρων καταστροφής, βλέπουμε ότι αυτό είναι ευθύνη των τοπικών συμβουλίων υπό την αποκλειστική ευθύνη των προέδρων τους.
5) Οι εργάτες και οι αγρότες της Πετρούπολης, Κίεβο και σε όλες τις πόλεις, κωμοπόλεις και χωριά κατά μήκος της γραμμής του ένα νέο μέτωπο για την κινητοποίηση τάγματα να σκάβουν χαρακώματα, υπό τη διεύθυνση των στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων.

6) Τα τάγματα αυτά πρέπει να περιλαμβάνουν όλα τα αρτιμελή μέλη της αστικής τάξης άνδρες και γυναίκες, υπό την επίβλεψη των ερυθροφρουρων? Αντιστέκονται – για να πυροβολήσει.
7) Όλες οι δημοσιεύσεις που αντιτίθενται στην αιτία του επαναστατικού άμυνα και προς την πλευρά της γερμανικής μεσαίας τάξης, καθώς προσπαθούν να εκμεταλλευθούν την ιμπεριαλιστική εισβολή των ορδών, προκειμένου να ανατρέψουν την σοβιετική κυβέρνηση κλειστά? Τα σωματικά συντάκτες και το προσωπικό αυτών των δημοσιευμάτων κινητοποιηθεί για να σκάβουν χαρακώματα και άλλα οχυρωματικά έργα.
8) παράγοντες Enemy, κερδοσκόποι, μπράβοι, χούλιγκαν, αντεπαναστατική αναδευτήρες και τα γερμανικά κατάσκοποι πυροβόλησε επί τόπου.
Σοσιαλιστική Πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο! Ζήτω η σοσιαλιστική πατρίδα! Ζήτω η παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση!

Του Συμβουλίου των Επιτρόπων του Λαού

21 Φεβρουαρίου, 1918.
Πετρούπολη. «(» Αλήθεια «№ 32, 22 (9), τον Φεβρουάριο του 1918.)

Η Λενινιστική διακήρυξη ενέπνευσε το Κομμουνιστικό-Μπολσεβίκων και τη Σοβιετική Ρωσία, η εργατική τάξη ηταν ενωμένη και αντιστάθηκε στον εχθρό. Σχηματισμός από τις πρώτες μονάδες του Κόκκινου Στρατού. Οι Στρατιώτες του Κόκκινου Στρατού υπερασπίστηκαν ηρωικά τη σοβιετική χώρα.
23 Φεβρουαρίου του 1918 ο κόκκινος στρατός προκάλεσε μεγαλο πληγμα στους Γερμανους εισβολεις . Αυτό συνέβη κοντά σε Narva και Pskov. Η γερμανική επίθεση στην Πετρούπολη ανεστάλη.
Ετσι στις 23 Φλεβαρη γιορτάζεται ως η ημέρα της δημιουργίας του ηρωικού κόκκινου στρατού.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ .

b8c2528b0174

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s