Αρχική > Uncategorized > οι πολιτικές δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη .

οι πολιτικές δηλώσεις του Ιβάν Σαββίδη .

Οκτώβριος 13, 2012 Σχολιάστε Go to comments

Ο νέος μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ,έδωσε χθες μια συνέντευξη τύπου.
Δεν θα αναφερθώ σε αυτά που δήλωσε για την ομάδα που πλέον ηγείται.
Νομίζω ότι έχουμε ακούσει αντίστοιχα και από προέδρους άλλων ομάδων.
Συνήθως όμως απογοητεύονται,τόσο από το Ελληνικό ποδόσφαιρο,όσο και από αυτούς που τους περιτριγυρίζουν στην ίδια την ομάδα τους αλλά ακόμα και από τους οπαδούς τους.
Για αυτό ας κάνουμε μια προσπάθεια να διαβάσουμε πίσω από τις γραμμές των δηλώσεων του.
Το πλήρες όνομα του είναι Ivan Ignatyevich Savvidi,(Саввиди Иван Игнатьевич)
Έχει εκλεγεί 2 φορές στην Ρώσικη Δουμα(2003,2007)με το κόμμα του Πουτιν,Ενωμένη Ρωσία (Единая Россия).
Επιχειρηματικά είναι πρόεδρος της Don State Tobacco Factory,του Ροστόφ.Αν διάβασα σωστά η καπνοβιομηχανία του έχει το 4% της κατανάλωσης καπνού στη Ρωσία.
Οι βασικές του «πολιτικές » θέσεις είναι ότι θα ήταν άλλη η μοίρα της Ελλάδας ,αν είχε αναπτύξει τις πολιτικές και οικονομικές της σχέσεις με την φίλη για 1000 χρόνια περίπου Ρωσία.

«Εγώ θέλω η ρωσική αυτοκρατορία να έρθει και να βοηθήσει την Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μπροστά σε μια καταστροφή. Εγώ συμφωνώ με τον Σαμαρά που είπε: δεν χρειαζόμαστε χρήματα αλλά χρόνο και αυτό είπε στην Μέρκελ. Αν έρθει η Ρωσία εδώ, τότε η Ελλάδα θα παραμείνει ένα ανεξάρτητο κράτος. Με τη δική μου πράξη, θέλω να δείξω στους Ελληνες πολιτικούς, ότι εμείς οι Ρώσοι είμαστε κανονικοί άνθρωποι. Μπορούμε να βοηθήσουμε και στον αθλητισμό, να εξυγιάνουμε τον αθλητισμό. Οι Ρώσοι έχουν αποδείξει ότι είναι δίπλα στα ομόδοξα αδέρφια.»

Αντίθετα δεν είδαμε κάτι θετικό μετά από τόσα χρόνια στο ΝΑΤΟ.

Αν σε 1000 χρόνια, η Ρωσία δε γύρισε το πρόσωπο της από την Ελλάδα, νομίζετε ότι θα γυρίσει την πλάτη της τώρα; Η Ελλάδα ως χώρα του ΝΑΤΟ, δε μπόρεσε να λύσει στοιχειώδη ζητήματα. Πόσο μπορούμε να περιμένουμε; Γιατί θα πρέπει να διοικούμαστε από ένα άλλο κέντρο; Θα πρέπει να κάνουμε αυτό το βήμα, Να μη φοβόμαστε.

Κατηγόρησε τον Σαρκοζι,σαν βασικό υπεύθυνο των βομβαρδισμών στην Λιβύη(βασική θέση της Ρωσικής εξωτερικής πολιτικής,που αποδείχτηκε σωστή σήμερα)
Ο λόγος του είχε » παραβολές»,δείχνοντας έναν άνθρωπο με αρχές που ξέρει με πειθαρχεία να φτάνει στον στόχο του.
Νομίζω ότι έκανε και μια εμπορική πρόταση προς την κυβέρνηση ,τονίζοντας ότι Ρωσικές εταιρίες ,θέλουν να έρθουν στην Ελλάδα να επενδύσουν ,αλλά θέτοντας τους δικούς τους όρους στο περιβάλλον που θα κινηθούν.
Έθεσε ανοιχτά το θέμα εξαγοράς του ΟΣΕ,που ήδη Ρωσοι επενδυτές, έχουν δηλώσει το ενδιαφέρον τους
Και φυσικά δεν ξέχασε να αναφερθεί στον αγωγό Μπουργκας Αλεξανδρούπολη,που αποδεδειγμένα θα είχε μεγάλο συμφέρον η Ελλάδα.
Άγνωστο όμως ακόμα γιατί δεν προχώρησε.

«Αν η Ελλάδα πει σε Ρώσους επιχειρηματίες ότι έχετε ένα χρόνο να κάνετε κάτι στην Ελλάδα, τότε τον Οκτώβριο του 2013 η Ελλάδα θα είναι σε θέση να πει ότι είναι οικονομικά εύρωστη χώρα. Αυτός που δίνει τα χρήματα κανονίζει και τους όρους του παιχνιδιού.»

Νομίζω οτι ο Ιβαν Σαββίδης,θα παίξει οικονομικό ρόλο στην χώρα μας στην  προσπάθεια της να βγει από την κρίση με όσο το δυνατόν λιγότερο ζημιές και αίμα.
Μπορεί να φέρει φιλικά Ρώσικα κεφάλαια και έτσι η οικονομία μας ,να έχει μια διέξοδο πέρα από το μπλοκάρισμα της στην Δύση.

Advertisements
  1. Δεν υπάρχουν σχόλια.
  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s