Ο Μάκης Διόγος μιλάει στον Zouri.

Με τον Μάκη γνωριζόμαστε από το 1979 περίπου,όπου βρισκόμασταν μαζί στους αγώνες της γενιάς μας μέσα από τις γραμμές της ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ.
Σήμερα γνωστός πια αθλητικοδημοσιογράφος ,συνεχίζει να δίνει τους αγώνες του και στις ερχόμενες εκλογές ,θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Α.Αθήνας με την Δημοκρατική Αριστερά.
-πολύ κόσμος θεωρεί ότι η Αριστερά γενικότερα δεν έχει θέσεις ,απλά κάνει μια στείρα αντιπολίτευση. Μπορεί αύριο η Δημοκρατική Αριστερά μέσω συνεργασιών να κυβερνήσει την χώρα?

-Η άποψη της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι ότι φυσικά η Αριστερά μπορεί και πρέπει να συμμετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας. Όχι για να μοιράσει καρέκλες, διορισμούς και οφίτσια, αλλά γιατί με τις απόψεις και τις θέσεις που έχει μπορεί από θέσεις εξουσίας να υπερασπιστεί τους πολίτες αυτής της χώρας. Τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους & της νέες. Η ΔΗΜΑΡ έχει πλήρες, τεκμηριωμένο πρόγραμμα που απαντά σε όλα τα προβλήματα της χώρας. Με αυτό «όπλο» μας θα συζητήσουμε το ενδεχόμενο συμμετοχής σε κυβερνητικό σχήμα.

-Τελικά η ΔΗΜΑΡ, είναι με το μνημόνιο ή κατά του?

-Η ΔΗΜΑΡ καταψήφισε το μνημόνιο και όλους τους εφαρμοστικούς νόμους που επακολούθησαν. Διαφωνεί με τους χειρισμούς και κυρίως με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων που ισοπέδωσαν τη κοινωνία. Όμως από τι πρώτη στιγμή τονίσαμε ότι η κρίση, οικονομική, πολιτική & πολιτισμική, έφερε το μνημόνιο. Η χώρα χρειάζεται αλλαγές. Το πελατειακό, δικομματικό  κράτος, (που πέταγε και κανένα κοκαλάκι στην αριστερά) ή θα ανατραπεί ή θα συμπαρασύρει στην καταστροφή το πολιτικό σύστημα με ανεξέλεγκτες συνέπειες για την κοινωνία και τη χώρα.

-Ήταν τόσο αναγκαίο να διασπαστεί ξανά η Αριστερά και να γεννηθεί η ΔΗΜΑΡ? Νομίζεις ότι είναι ακατόρθωτο να βρεθεί μια φόρμουλα συνεργασίας, είτε προεκλογικά, είτε μετεκλογικά?

-Η ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν αναγκαία καθώς στον ΣΥΝασπισμό επικράτησαν αριστερίστικες πολιτικές επιλογές που εκφράζονται μέσα από το σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΔΗΜΑΡ αγωνίζεται για την έκφραση ενός σύγχρονου ανανεωτικού, δημοκρατικού, αριστερού λόγου. Φόρμουλα συνεργασίας με το κομμάτι του ΣΥΝ/Σύριζα που επιμένει στον ευρωπαϊκό, αριστερό δρόμο φυσικά και υπάρχει. Αλλά θα πρέπει να αποφασίσουν οι αγαπημένοι μου σύντροφοι ότι η συμπόρευση με τον αριστερισμό σε ενιαίο μάλιστα κομματικό σχηματισμό δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή τους.

-Προσωπικά έχω παγώσει, όταν βλέπω στην τηλεόραση κάποιους από το σύστημα ΠΑΣΟΚ, να βγαίνουν στην τηλεόραση και να μιλάνε ως υποψήφιοι της ΔΗΜΑΡ. Συμφωνείς με αυτό?

-Οι συνεργασίες και οι διευρύνσεις της ΔΗΜΑΡ γίνονται με στόχο την ανασυγκρότηση του χώρου του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, όπου Ανανεωτές της Αριστεράς, Σοσιαλδημοκράτες, Αριστεροί Φιλελεύθεροι, Οικολόγοι, Μεταρρυθμιστές θα βρούμε κοινό βηματισμό και θα αντιμετωπίσουμε με τις προτάσεις και θέσεις μας τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα. Ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα στην κατεύθυνση αυτή και μαζί με τις δυνάμεις της Δημοκρατικής Αριστεράς πορεύονται τον ίδιο δρόμο πολίτες προερχόμενοι από το ΠΑΣΟΚ, το περιοδικό Μεταρρύθμιση, την Πολιτική Οικολογία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσω και τις όποιες εμφανίσεις πρώην μελών του ΠΑΣΟΚ και ως τέτοιες πρέπει να τις κρίνουμε. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο!

-Τελειώνοντας, θα ήθελα να μου πεις, αν θα κάνεις κάτι για τον Πανιώνιο 🙂

-Ο Πανιώνιος ένα διαχρονικό πάθος. Για την ομάδα ένα πράγμα πρέπει να κάνουμε όλοι μαζί. Να την στηρίξουμε για να περάσει τον «κάβο». Τώρα αν με ρωτάς ως μελλοντικό υφυπουργό αθλητισμού (χα χα χα) σε διαβεβαιώ ότι έχω έτοιμο το νομοσχέδιο με το οποίο εντελώς αντικειμενικά και δίκαια, οι ομάδες που φοράνε κόκκινα, μπλε, προέρχονται από τη Σμύρνη, το όνομα τους αρχίζει από «Πανι» θα ξεκινούν το πρωτάθλημα με +30 βαθμούς… Αντικειμενικά βέβαια….

Ευχαριστώ πολύ για την συνέντευξη και εύχομαι κάθε επιτυχία, τόσο σε σένα προσωπικά ,όσο και στην Αριστερά γενικότερα.

4 Comments

  1. Αγαπάμε Μάκη, όπως και τη Manchester United. (Oυδέν σχόλιο για Πανιώνιο ;))

    YΓ. Πες μου ότι ξέρεις και το Μανώλη Βαρδή (macnanus)-άλλος, φανατικότατος…panther.

  2. Δυνατή πένα. Αντιφατική αλλά άκρως ενδιαφέρουσα. Κρίμα που αναγκάστηκε να κλείσει το μπλογκ- ελπίζω όχι και το μαγαζί του επί της Ομήρου!

    zouri1 :
    τον γνωριζα στο ιντερνετ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s