κεφίρ.

τι είναι πάλι τούτο?άλλο ένα ελιξήριο ζωής?
Ρε γαμώτο ο άνθρωπος κάνει τα πάντα προκειμένου να ζήσει μερικά χρονάκια παραπάνω?
Το κεφιρ λοιπόν είναι ένα προβιοτικο γάλα που το πίνουν εδώ και αιώνες στον Καύκασο.
Για αυτό λένε ζούσαν οι άνθρωποι εκεί 110 χρόνια.
Ευτυχώς πήγε ο κομμουνισμός σε εκείνα τα μέρη και δεν κατέρρευσε το ΙΚΑ τους.
Δεν κράτησαν όμως το μυστικό τους, το έμαθαν και στην υπόλοιπη Ευρώπη και σήμερα πουλάει τρελά.
Αλλά κανένας δεν μιλούσε.Μόλις τομαθα εγώ αμέσως να τους ενημερώσω όλους.
Και η απάντηση τους?
Τώρα τομαθες εσύ?χρόνια το παίρνουμε.
Έτσι ξεκίνησα να πίνω αυτό το γαλα που η αλήθεια είναι ότι πολλά χρόνια πριν το είχα πρωτοδοκιμασει στην Ρωσία μια και εκεί είναι πολύ διαδεδομένο.
Προσωπικά το βρίσκω σε καταστήματα που πουλάνε Ρώσικα προϊόντα μια και προτιμώ αυτό που παράγεται στην Ρωσία,
αλλά είδα ότι το διαθέτουν και 2 Ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες καθώς και μια μικρότερη από τον Κορινο Πιερίας(ΤΣΙΟΡΜΠΑΤΖΗ).
Θέλετε να διαβάσετε περισσότερα.

Εδώ και εδώ θα βρείτε όσα θέλετε

(πάντως οταν ρώτησα ενα γέρο απο το Καύκασο αν κάνει κάτι,

μου απάντησε σοβαρά πως ναι,ασπρίζει το δέρμα).

Δεν πρόλαβε να το μάθει ο Μάικλ Τζάκσον.

Advertisements

3 Comments

  1. Υπήρχε από πολύ παλιά ένα γαλακτοζαχαροπλαστείο στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, στη Διαγώνιο, που πουλούσε κεφίρ. Έκλεισε τέλη δεκαετίας 80.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s