Είσαι μετανάστης?Δεν μπορείς να είσαι και μικροπωλητής.

Γιατί ρε φίλε εσύ,που δεν είσαι Έλληνας,θέλεις να δουλέψεις νόμιμα.
Γιατί ρε φιλαράκι,να ενταχθείς στη δική μας κοινωνία.?
Γίνε κλεφτης ή πουτανα.

Ο ρατσισμός του υπ. εμπορίου δεν θα περάσει!

ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΜΑΣ!

Ένα χρόνο μετά συνεχίζουμε….

· Τρίτη 17 Απρίλη, 11.00 πμ, υπουργείο εμπορίου (πλ. Κάνιγγος)

Εμείς οι μετανάστες μικροπωλητές σύντομα θα κλείσουμε ένα χρόνο αγώνα ενάντια στο ρατσιστικό νόμο που υπουργείου εμπορίου. Ο νόμος έλεγε «Δικαίωμα απόκτησης άδειας επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών έχουν τα φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας, οι οποίοι έχουν υπηκοότητα κράτους-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι ομογενείς Βορειοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες που προέρχονται από την πρώην ΕΣΣΔ και τον Πόντο, ηλικίας από 20 έως 65 ετών, οι οποίοι κατείχαν κατά την 30-6-05 άδεια άσκησης υπαίθριου στάσιμου εμπορίου από δήμους ή κοινότητες στις παρυφές των λαϊκών αγορών».

Την ρατσιστική πρακτική του υπουργείου εμπορίου, να μην μας δίνει άδειες για τις λαϊκές γιατί είμαστε μετανάστες, ακολούθησαν αμέσως μετά και οι δήμοι. Όλες οι αιτήσεις στους δήμους να μας δώσουν όπως έχουν δικαίωμα και για χρόνια έκαναν, άδειες υπαίθριου εμπορίου (οπουδήποτε στην περιοχή τους), απορρίπτονταν η μια μετά την άλλη. Χωρίς αιτιολόγηση, με συνοπτικές διαδικασίες! Κάποιοι δήμοι δεν έπαιρναν καν τις αιτήσεις μας! Άλλοι μας έλεγαν ότι οι τοπικοί εμπορικοί σύλλογοι απαιτούσαν το διωγμό μας (όμως δεν φταίμε εμείς για την κρίση των μικρο-εμπόρων, αλλά οι μεγάλες πολυεθνικές, και τα σουπερ-μάρκετ). Και κάποιοι άλλοι δήμοι μας έλεγαν ότι είχαν πάρει εντολές από το υπουργείο να ξεμπερδεύουν μαζί μας…

Οι ελεγκτές του υπ. εμπορίου, οι δημοτικοί ή οι κανονικοί αστυνομικοί ανέλαβαν μετά να μας διώξουν από παντού! Ενώ το υπ. εμπορίου και ο υφυπ. Παπαθανασίου σε κάθε νέα μας πορεία και πίεση, απαντούσε με νέες κοροϊδίες!

Για χρόνια τώρα είμαστε όλοι μας νόμιμοι μετανάστες με άδειες παραμονής και εκπληρώνουμε όλες μας τις υποχρεώσεις (φορολογικές, ασφαλιστικές). Φέραμε ή φτιάξαμε τις οικογένειες μας εδώ τις οποίες ζούμε για χρόνια από τη δύσκολη δουλειά του μικροπωλητή. Δεν θα επιτρέψουμε στο υπ. εμπορίου να μας στείλει 10 χρόνια πίσω! Μάθαμε μόνοι μας, αλλά και από τους αγώνες των ελλήνων εργαζομένων και της νεολαίας, ότι ο αγώνας για τα δικαιώματα μας, είναι αγώνας για την αξιοπρέπεια μας.

Απαιτούμε το υπουργείο εμπορίου να ανοίξει ξανά τις λαϊκές αγορές και στους μετανάστες μικροπωλητές. Και μέχρι τότε απαιτούμε μεταβατικά οι δήμοι να ανανεώσουν τις παλιές μας άδειες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου, όπως και οφείλουν.

ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΙΚΡΟΠΩΛΗΤΩΝ Τηλ. επικοινωνίας: Prendi Angjelin 6948594505, Happiness Godwin 6932799828, Ibrahim Magdi 6972052974

6 Comments

  1. Μαζί σου!
    Τον τελευταίο καιρό τι γίνανε αυτές οι φωνές; Γιατί μας περικύκλωσαν οι νοεσυντηριτικοί και νεοορθόδοξοι; Να βρεθούμε ξανα ρε παιδιά! Να οργανωθούμε που να πάρει η ευχή!

  2. Καλύτερα να λέγανε ότι μας χαλάνε την αισθητική και να τους μαζεύανε σαν αδέσποτα! Πιο ειλικρινείς θα ήτανε!

    Άκου λέει φταίνε οι μετανάστες για την κρίση των μικροεμόρων!!! Ρε φίλε αν σου κάνει τέτοια ζημιά στο μαγαζί ένας ταλαίπωρος μετανάστης που πουλάει χαρτομάντηλα και γυαλιά ηλίου περιπτέρου, κλείστο το γαμημένο! Έπρεπε να το έχεις κλείσει εδώ και ένα χρόνο! Τους κλινικά νεκρούς τους αποσυνδέουν από τα μηχανήματα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s