Αρχική > Uncategorized > Ολόκληρη η φωτογραφία του «Portait of my British wife».

Ολόκληρη η φωτογραφία του «Portait of my British wife».

Σεπτεμβρίου 20, 2010 Γράψτε ένα σχόλιο Go to comments

Μάλλον έχετε διαβάσει στις εφημερίδες ότι το έργο του Έλληνα φωτογράφου Παναγιώτη Λάμπρου,
βρέθηκε, πολύ τιμητικά, μαζί με άλλες τρεις φωτογραφίες στη short list του σημαντικού βραβείου Taylor Wessing, που αθλοθετεί κάθε χρόνο η National Portait Gallery του Λονδίνου, αφιερωμένη πάντα στην προώθηση της τέχνης του φωτογραφικού πορτρέτου και στην ανάδειξη και προβολή των ταλαντούχων δημιουργών.
Η φωτογραφία, όμως, του Παναγιώτη Λάμπρου είναι η μόνη από τις τέσσερις υποψήφιες, που το site της National Portrait Gallery έκρινε ότι δεν μπορεί να δημοσιευτεί ολόκληρη. Την φιλοξενεί… μισή. Το ίδιο αμήχανη ήταν και η «Γκάρντιαν» της Παρασκευής. Το άρθρο του Σον Ο’ Χάγκαν με τίτλο «Παναγιώτης Λάμπρου: Η καθημερινή δύναμη ενός οικείου πορτρέτου» συνοδευόταν πάλι από τη μισή φωτογραφία και δίπλα μια προειδοποίηση: «Κάνοντας κλικ θα τη δείτε ολόκληρη. Είναι αποκαλυπτική και ίσως να σας προσβάλει».

Το «Πορτρέτο της Βρετανίδας συζύγου μου» δείχνει τη νεαρή σύντροφο του φωτογράφου και μητέρα των δύο παιδιών του καθισμένη έξω από το εξοχικό τους, στη Σχοινούσσα, μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα. Εχει μόλις φάει μια ομελέτα, φαίνεται πίσω της στο τραπέζι το τηγάνι, είναι καθισμένη χαλαρά σε μια καρέκλα και κοιτάζει τον φακό του συζύγου της. Φοράει ένα μακρύ τι-σερτ και τίποτα άλλο. Η άνετη στάση του σώματός της αποκαλύπτει τα γεννητικά της όργανα.


Το κείμενο το αντέγραψα από την Ελευθεροτυπία και εδώ μπορείτε να διαβάσετε όλο το κείμενο.

Πατήστε το read more για να δείτε ολόκληρη την φωτογραφία.


  1. Δεκεμβρίου 25, 2010 στις 9:22 πμ | #1

    …απλή και ομορφη φωτο,χωρίς να σέρνει τίποτε!

  1. Νοεμβρίου 18, 2010 στις 12:47 μμ | #1
  2. Νοεμβρίου 18, 2010 στις 12:52 μμ | #2
  3. Ιανουαρίου 2, 2011 στις 3:11 μμ | #3

Υποβολή σχολίου

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Αλλαγή )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Αλλαγή )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Αλλαγή )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.